Personen-en familierecht

Personen- en familierecht gaat over echtscheidingen, maar ook over verbreking van uw samenlevingsovereenkomst of over uiteengaan na een relatie waarbij u niets op papier heeft gezet. Personen en familierecht gaat over vermogensrechtelijke verhoudingen, huwelijkse voorwaarden, al dan niet beperkte gemeenschap van goederen, maar ook over kinder- en partneralimentatie, gezag en de  zorgregeling of omgang, bewind, curatele en mentorschap, afstamming, naamrecht.

Belangen van aanstaande ex-partners lijken soms lijnrecht tegenover elkaar te staan, waarbij emoties veel invloed hebben op het handelen van partijen. Juridische bijstand en advies is mede om die reden belangrijk. Bij Buers Advocaten kunt u terecht voor juridisch advies bij de vele kwesties die op u afkomen als u uit elkaar wilt gaan. Wij kunnen u op weg helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan en/of een echtscheidingsconvenant voor u maken. Wij kunnen een of meerdere alimentatieberekeningen maken, u helpen bij het wijzigen van de alimentatie of bij het aanvragen of wijzigen van het gezag en/of de zorgregeling.

Bij Buers Advocaten kunt u terecht voor nuchtere maar betrokken rechtshulp. Wij proberen – uiteraard in overleg met u – om eerst zonder tussenkomst van een rechter tot een oplossing te komen. Mocht dit niet lukken, dan maken wij ons uiteraard sterk voor uw belangen in een gerechtelijke procedure. Daarbij houden we -waar mogelijk- rekening met het feit dat u en uw kinderen daarna ook verder moeten met de moeder of vader van de kinderen.

Mr. E. van Meeteren is naast advocaat ook mediator en heeft de specialisatie opleiding van de vFas afgerond.

Voor uw vragen omtrent het personen- en familierecht, kunt u vrijblijvend contact opnemen met mr. J.G. Schmidt en mr. E. van Meeteren. Ligt uw vraag voornamelijk op het gebied van het vermogensrecht dan kunt u uiteraard ook terecht bij mr. E.T.W. Buers.

Jurgen Schmidt
Elisabeth van Meeteren