Corona

De rechtbanken en hoven zijn dicht voor het publiek. Er werd én wordt in urgente zaken (al vanaf het begin van de invoering van de landelijke maatregelen) telefonisch gehoord door de rechter. Sinds kort behandelen de rechtbanken (vanaf 6 april jl) ook alweer meer en meer “gewone” zaken op zitting. Dit doet de rechtspraak door gebruik te maken van video-vergadermogelijkheden. Inmiddels hebben we al heel wat telefonische zittingen gehad en afgelopen week de eerste videozitting. Tijdens zo’n videozitting zitten de beroepsmatige procesdeelnemers (rechter én advocaten) in toga achter hun respectieve scherm. Het is natuurlijk even wennen. Één ruimte binnen ons kantoor is nu voor “zitting” ingericht.

Bij Buers Advocaten werken we verder gewoon door. We doen daarbij zoveel mogelijk telefonisch of per e-mail, maar wij ontvangen (met in acht neming van de RIVM maatregelen) intussen ook weer cliënten op kantoor. Persoonlijk contact is in ons werk nu éénmaal erg belangrijk.

Zorg voor uzelf en elkaar. Houd anderhalve meter afstand én gebruik uw corona verstand.