Elisabeth van Meeteren


Als advocaat werk ik in de personen- en familierecht en in de strafrecht praktijk. Sinds 1991 sta ik ingeschreven op het tableau. Al 25 jaar behartig ik als advocaat de belangen van rechtzoekenden.

Ik adviseer en procedeer in echtscheidingen en bij beëindiging van andere samenlevingsvormen (zowel op basis van eenzijdig verzoek, als op basis van gemeenschappelijk verzoek alsmede ontbinding van geregistreerd partnerschap). Verder doe ik veel gezags-, zorgregeling /omgangsregeling,- én alimentatiezaken (kinderalimentatie, partneralimentatie).

Mijn specialisatiegebied binnen het personen- en familierecht en binnen het strafrecht is het jeugdrecht.

Voordat ik bij Buers Advocaten ging werken studeerde ik aan de Rijks Universiteit Utrecht, met strafrecht als afstudeerrichting. Ook mensen die te maken krijgen met een verzoek van de officier van justitie tot hun gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis bied ik juridische ondersteuning.

Buiten de reguliere opleiding heb ik de mediation opleiding afgerond.

Ik ben High trust advocaat en toegelaten tot de piketregelingen: 1. Strafrecht voor volwassenen 2. Strafrecht voor minderjarigen 3. BOPZ (bijzondere opname psychiatrische ziekenhuis)

Ik ben aspirant lid van de vFAS : de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators. De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Het merendeel van de aangesloten leden heeft zich bovendien gespecialiseerd tot advocaat- scheidingsmediator. De scheidingsmediator begeleidt mensen die in onderling overleg de gevolgen van een (echt)scheiding willen regelen. Oók als de scheidende partners het (nog) niet met elkaar eens zijn hoe de regeling moet luiden.

Voor betrokken rechtshulp kunt u op het gebied van het familierecht en het strafrecht bij mij of één van mijn collega’s terecht. Is er sprake van een uitgesproken jeugdzaak, dan kunt u direct naar mij vragen of mailen: vanmeeteren@buersadvocaten.nl. Ik zal u dan op basis van ons schappelijke tarief of op subsidiebasis bijstaan.

Lidmaatschappen:
– de NOvA (Nederlandse Orde van Advocaten)
– de vFAS (de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators)
– de NVJA (Nederlandse Vereniging van Jeugdrechtadvocaten) en de Alkmaarse werkgroep van jeugdrecht advocaten (mede oprichter).
– de Vpan (Vereniging psychiatrie advocaten Nederland) en de BOPZ werkgroep Alkmaar.

U kunt vrijblijvend contact op nemen met Elisabeth van Meeteren
Stuur direct een e-mail vanmeeteren@buersadvocaten.nl of bel 0224-21 24 96.

elisabeth kleinn

“Bel voor een gratis 30 minuten kennismakingsgesprek naar 0224-212496. Gefinancierde rechtshulp mogelijk.”